Kontaktirajte nas

Arhiva - Izvještaj 5. Sarajevo open 2018

Izvještaj sa 3. kola ADA Lige. „Sarajevo Open 2017“

Treće kolo ADA Lige održano je 25.11.2017. u Sarajevu.

Međunarodni turnir „Sarajevo Open 2017“ okupio je 204 igrača iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Danske, Ukrajine te Bosne i Hercegovine.

Turnir se igrao u tri dvorane, na ukupno 20 terena. Pucalo se žestoko, kao nikad do sad, u retro dvoranama Skenderije (D2 i D3) i sportskoj sali Dobrinjske škole.

U toku takmičenja, koje je trajalo 13 sati i 45 minuta, odigrano je 419 mečeva, u tri jakosne skupine te sljedećim disciplinama: muški singl (MSA, MSB, MSC, MSD) i muški dubl (MDA, MDB, MDC), ženski singl (WSA, WSB, WSC), ženski dubl (WDA, WDB, WDC) i mješoviti dubl (XDA, XDB, XDC).

 

 

 

 

Po protokolu ADA Pravilnika, drugi dio Turnira održan je u „EFSA Restaurant & Club“. Večera i zabava,  na sarajevski način, zadržala je većinu takmičara i turista do ranih jutarnjih sati. Caver Band Undergrouderi u kombinaciji sa EFSA DJ-om napravili su predivnu, opuštenu atmosferu.

Fotografije sa dodjele medalja možete pogledati na facebook stranici Sarajevo Badminton (link: https://hr-hr.facebook.com/Sarajevobadminton/)

Fotografije sa takmičenja uskoro.

ORGANIZACIJA

Organizator takmičenja bilo je „Udruženje – Klub sporta i rekreacije za sve" u okviru kojeg djeluje i badminton sekcija „Sarajevo Badminton". Udruženje, sa svojih 100 članova, trenutno predstavlja najmasovniju organizovanu rekreativnu grupu u Sarajevu.

Udruženje je, sa uspješnom organizacijom ovog turnira, dokazalo kako je veza turizma i rekreativnog sporta, veliki potencijal Bosne i Hercegovine.

Ove godine, odlučili smo se podijeliti brand-irane kape, umjesto uobičajenih majica. Malo iznenađenje, ali nadamo se uspješno.

Ponosni smo na ovogodišnje medalje, koje su ručni rad i pravo malo umjetničko djelo.

ALPS-DANUBE-ADRIA BADMINTON LEAGUE (ADA LIGA)

Rekreativna badminton ADA Liga nastala je na potrebi za omasovljavanjem i promocijom rekreativnog sporta i zdravih životnih stilova.  ADA  Liga povezuje prijatelje – rekreativce iz regiona, koji uživaju igrajući badminton.

Interesantnost ADA badminton lige, je u tome što je Badminton After Party sastavni dio takmičenja. Nakon fizički iscrpljujućeg takmičenja, svi takmičari se okupljaju na organizovanoj večeri i zabavi, koja slavi zajedništvo i različitost.

ADA badminton liga pokazuje nam put ka boljem...

VOLONTERI

"Udruženje - Klub sporta i rekreacije za sve" promoviše kulturu volontiranja u kojoj su naporan rad i predanost zadacima priznati i hvaljeni. Za potrebe organizacije badminton turnira "Sarajevo Open 2016", angažovali smo 6 volonterki/a iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH).

Hvala im, jer lijepo je imati omladinu "sa inicijativom" :)

SPONZORI

Generalni sponzor: Ministarstvo kulture i Sporta Kantona Sarajevo.

Zlatni sponzor: SYS Company

Ostali sponzori: Vlada Kantona Sarajevo, Makbel guma d.o.o., King ICT, Podrum Begić Ljubuški, Čevabdžinica Zmaj – Stanica, Sarajevski Kiseljak, Triptih d.o.o, Sporticus - Medicinski centar, Capitalia d.o.o.

Prijatelj turnira: A2B Express Logistics

Medijski pokrovitelji: TV Hayat, Radiosarajevo.ba, Metromedia

(Broj pregleda: 294)

Više iz kategorije